Mindfulness

"De golven kun je niet tegenhouden; je kunt wel leren surfen."

Mindfulness is het doelbewust opmerken van dingen zoals ze zijn, op het moment zelf en zonder te oordelen. Het is een manier om bewuster en meer ontspannen in het leven te staan. ‘Leven met aandacht en mildheid’.

Hoe gaat het nu met je? NU, echt nu. Vaak zijn we zo bezig met het verleden of de toekomst, dat we vergeten dat NU eigenlijk prima is. Automatisch gedrag, stress door je werk of negatieve overtuigingen houden je hiervan af. ‘Aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel’, daar draait het om bij Mindfulness. Dit zorgt voor meer rust, energie, bewustere keuzes, acceptatie van de leuke en minder leuke dingen in je leven, meer genieten en meer zelfvertrouwen.

Mindfulness leert je op een vriendelijke, niet-oordelende manier bewust te zijn van alle mooie en minder mooie ervaringen in het hier en nu. Verder leert Mindfulness je te verbinden met jezelf en te luisteren naar jezelf. Je komt weer in contact met wie je echt bent. Je ontdekt wat je oude verhalen zijn, je patronen, oordelen en overtuigingen. En wat de impact daarvan is op je leven, op de keuzes die je maakt. Als je je bewust bent van wat er gebeurt, ontstaat de mogelijkheid om te kiezen. Je laat je niet langer leiden door wat je overkomt, maar staat zelf aan het roer.

Wil je meer informatie over mijn Mindfulness groepstrainingen of de mogelijkheden tot het volgen van een individueel traject? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Vanzelfsprekend hou ik bij alle activiteiten rekening met de geldende Covid 19-regels. Zo geldt o.m. een maximaal aantal deelnemers en is vooraf aanmelden verplicht.
Afhankelijk van de activiteit vraag ik je om eigen materiaal (yogamat/deken/flesje water) mee te nemen.

Ik ben als gecertificeerd catergorie 1 Mindfulness-trainer aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en België.Gecertificeerd Mindfulness Trainer

8-weekse Mindfulnesstraining

Mindfulness is niet ingewikkeld, maar om ingesleten patronen te herkennen en te doorbreken, zul je dagelijks je bewustzijn moeten trainen. Deze training helpt je hierbij. Samen met een kleine groep gelijkgestemden train je 8 weken lang volgens een specifieke methode je bewustzijn.

Eerstvolgende training:
De najaar/winter training start op maandagavond 8 november (van 19:00 tot 21:30 uur). De volgende sessies zijn op 29 november, 6 en 20 december en 3, 10, 17 en 24 januari. De stilteochtend is op een nog te bepalen zondagochtend van 09:00 tot 12:30 uur.

Praktische informatie:
Deze training wordt onder meer gegeven bij De Bosgroep (Akerdijk 25, 1171 RA Badhoevedorp) en bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur en een stilteochtend. Uitgebreide informatie over deze training is terug te vinden via deze link.

Investering:
De investering voor particulieren bedraagt € 459, dit is inclusief telefonisch intakegesprek, trainingsmateriaal, koffie/thee tijdens iedere sessie en de stiltebijeenkomst.

Vergoedingsmogelijkheden

Werkgever:
Vaak reserveert je werkgever een budget voor ontwikkeling, groei of vitaliteit van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit budget. Dit kun je besteden aan coaching, training en/of opleiding. Vraag je werkgever of die wil investeren in je groei, ontwikkeling of re-integratie. Wanneer je werkgever bereid is de kosten te betalen, dan stel ik na een eerste gesprek in overleg met jou en je werkgever een offerte op en kunnen kosten direct aan de werkgever in rekening worden gebracht.

Ziektekostenverzekering:
Particulieren kunnen via de zorgverzekering een vergoeding krijgen voor het volgen van Mindfulness trainingen bij categorie 1 trainers zoals ik. Klik hier voor een meer informatie en een overzicht van de vergoedingen in 2021.

Belasting:
Het is mogelijk om de kosten voor een training op te voeren als aftrekpost bij de belasting. Vanzelfsprekend is dat afhankelijk van je persoonlijke situatie. Meer informatie hierover kun je opvragen bij de Belastingdienst.