Mindfulness

"De golven kun je niet tegenhouden; je kunt wel leren surfen."

Mindfulness is het doelbewust opmerken van dingen zoals ze zijn, op het moment zelf en zonder te oordelen. Het is een manier om bewuster en meer ontspannen in het leven te staan. ‘Leven met aandacht en mildheid’.

Hoe gaat het nu met je? NU, echt nu. Vaak zijn we zo bezig met het verleden of de toekomst, dat we vergeten dat NU eigenlijk prima is. Automatisch gedrag, stress door je werk of negatieve overtuigingen houden je hiervan af. ‘Aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel’, daar draait het om bij Mindfulness. Dit zorgt voor meer rust, energie, bewustere keuzes, acceptatie van de leuke en minder leuke dingen in je leven, meer genieten en meer zelfvertrouwen.

Mindfulness leert je op een vriendelijke, niet-oordelende manier bewust te zijn van alle mooie en minder mooie ervaringen in het hier en nu. Verder leert Mindfulness je te verbinden met jezelf en te luisteren naar jezelf. Je komt weer in contact met wie je echt bent. Je ontdekt wat je oude verhalen zijn, je patronen, oordelen en overtuigingen. En wat de impact daarvan is op je leven, op de keuzes die je maakt. Als je je bewust bent van wat er gebeurt, ontstaat de mogelijkheid om te kiezen. Je laat je niet langer leiden door wat je overkomt, maar staat zelf aan het roer.

Wil je meer informatie over mijn Mindfulness groepstrainingen of de mogelijkheden tot het volgen van een individueel traject? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Ik ben als gecertificeerd catergorie 1 Mindfulness-trainer aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en België.Gecertificeerd Mindfulness Trainer

8-weekse Mindfulnesstraining

Mindfulness is niet ingewikkeld, maar om ingesleten patronen te herkennen en te doorbreken, zul je dagelijks je bewustzijn moeten trainen. Deze training helpt je hierbij. Samen met een kleine groep gelijkgestemden train je 8 weken lang volgens een specifieke methode je bewustzijn.

Eerstvolgende training:
Op dit moment staat er nog geen nieuwe training gepland. Voor informatie over groeps- of individuele trainingen kun je natuurlijk contact met mij opnemen.

Praktische informatie:
Uitgebreide informatie over de laatste training is terug te vinden via deze link.

Investering:
De investering voor particulieren bedraagt € 459, dit is inclusief telefonisch intakegesprek, trainingsmateriaal, koffie/thee tijdens iedere sessie en de stiltebijeenkomst.

Mindfulness Verdiepen Mindful Communiceren (MVMC)

In veel van wat we doen speelt communicatie een rol. Bewust en onbewust, communicatie met onszelf en anderen, communicatie in woord of geschrift, communicatie zonder woorden met houding en expressie, met energie en gedrag en zelfs wanneer we niet actief communiceren kan er sprake zijn van communicatie.

Eerstvolgende training:
Op 22 oktober 2023 is deze vervolgtraining gestart in Bloemendaal. Deze is verdeeld over 3 zondagen: 22 oktober, 19 november en 3 december. Informatie over de komende vervolgtraining volgt binnenkort.

Praktische informatie:
Deze training wordt gegeven in de Verstelschuur (Krullenlaan 3, 2061 HT Bloemendaal) en bestaat uit 6 dagdelen verdeelt over 3 dagen. Uitgebreide informatie over deze training is terug te vinden via deze link.

Investering:
De investering voor particulieren bedraagt € 295, dit is inclusief telefonisch intakegesprek, trainingsmateriaal, koffie/thee en lunch tijdens iedere sessie.

Vergoedingsmogelijkheden

Werkgever:
Vaak reserveert je werkgever een budget voor ontwikkeling, groei of vitaliteit van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit budget. Dit kun je besteden aan coaching, training en/of opleiding. Vraag je werkgever of die wil investeren in je groei, ontwikkeling of re-integratie. Wanneer je werkgever bereid is de kosten te betalen, dan stel ik na een eerste gesprek in overleg met jou en je werkgever een offerte op en kunnen kosten direct aan de werkgever in rekening worden gebracht.

Ziektekostenverzekering:
Particulieren kunnen via de zorgverzekering een vergoeding krijgen voor het volgen van Mindfulness trainingen bij categorie 1 trainers zoals ik. Klik hier voor een meer informatie en een overzicht van de vergoedingen in 2024.

Belasting:
Met ingang van 2022 zijn de mogelijkheden om de kosten voor een training op te voeren als aftrekpost bij de belasting gewijzigd. Vanzelfsprekend is dat afhankelijk van je persoonlijke situatie. Meer informatie hierover kun je opvragen bij de Belastingdienst.