Referenties

De retraite MVMC is bij Christel in vaardige en compassievolle handen. De toon is licht, de sfeer prettig en de leerstof rijk. Je krijgt veel handvatten om meer ontspannen in het dagelijks leven te staan en bewuster (beter afgestemd op jezelf en de ander) te communiceren. Na de retraite dagen kan ik nog volop vooruit met oefenen! Oefening baart kunst tenslotte!
Yvonne
(Mindfulness Verdiepen Mindful Communiceren)
Fijn vertragen en overgave aan de natuur en de oefeningen op een hele mooie plek. Er wordt een beroep op al je zintuigen gedaan en de opgedane rust en inzichten werken nog lang na als je weer thuis bent. Er wordt zorgvuldig voor je gezorgd en regelmatig ingecheckt hoe het onderweg met je is.
Sandra
(2-daagse retraite Op adem komen)
De wandelingen met Christel hebben mij geleerd om anders naar de omgeving en naar mezelf te kijken. Ik leerde stilstaan! Een groot goed en een zeer waardevolle ervaring.
Anja
(Outdoor Lifecoaching)
Ik heb de 8 weekse Mindfulness training als zeer positief ervaren. Ik heb mij bij Christel en de medecursisten op míjn gemak en vrij gevoeld. Christel straalt warmte, rust uit en is betrokken bij de mensen. De training heeft mij veel geleerd en gebracht. Dit ga ik nu toepassen in mijn dagelijks leven.
Evelien
(Mindfulness training)
Ik heb een bijzondere en leervolle tijd met Christel gehad. Mijn hoofd en lichaam zijn hier dankbaar voor.
Simone
(Individuele Mindful Zelfcompassie training)
Christel geeft haar training op een deskundige en gedreven manier. Ze is betrokken bij haar cursisten, heeft een goed gevoel voor humor. De 8-weekse training heeft een fijne opbouw.
Siska
(Individuele Mindful Zelfcompassie training)
Ik kan iedereen de individuele Mindfulness training aanbevelen bij Christel Zwemmer. Christel is een gedreven en gepassioneerd coach met veel aandacht voor de persoon.
Corina
(Individuele Mindfulness training)
De zelfcompassie training van Christel voelde als een warme veilige cocon, waarin ik geleerd heb liever voor mijzelf te zijn.
Wilma
(Mindful Zelfcompassie training)
Wat een fantastische combinatie: Christel als Outdoor Lifecoach en de natuur. Ik wist bij het eerste contact al dat dat goed zat. Zij heeft mij op een heel fijne, integere manier laten beleven dat ik er mag zijn, dat moeilijke situaties zo zacht en mild kunnen worden als mos. Tijdens de sessies heb ik gevoeld dat de natuur heelt, onvoorwaardelijk is en dat ik er deel van mag uitmaken. Wat een mooi geschenk!
Wies
(Outdoor Lifecoaching)
Christel is een enthousiaste coach die theorie en praktijk mooi samenbrengt waardoor je in het dagelijkse leven er profijt van hebt.
Herma
(Mindfulness training)
Christel, ik heb erg genoten van onze wandeling samen. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven en heeft mij rust gebracht. Bedankt voor deze mooie ervaring!
Roos
(Mindfulness wandeling)
Ik heb vanochtend als zeer waardevol ervaren. In deze setting wist je me snel uit mijn hoofd naar mijn gevoel te brengen. Je begeleidt dat heel veilig. En wat ik ook vond of ervaarde ..het mocht er gewoon zijn!! Je voegde ook inzichten toe, die verhelderend werkten. Een heel fijne ervaring om in zo korte tijd het drukke, drukke bezig zijn (vooral in mijn hoofd) uit te zetten en in verbinding te komen met mezelf en de natuur. Prachtige momenten van inzicht die bevrijdend en opladend werken. Ik neem ze mee en wil ze proberen door te voeren in mijn dagelijkse doen.
Sylvia
(Outdoor lifecoaching)
Ik heb veel waardering voor de manier waarop je de lessen hebt voorbereid, met grote inzet en betrokkenheid! Ik vind het door jou aangeleverde materiaal waardevol, mooie filmpjes en mooie teksten. Ik waardeer het erg dat je bij de theorie ook voorbeelden uit je eigen leven geeft: de kracht van kwetsbaarheid.
Hanneke
(Mindfulness training)
De retraite "op adem komen" op een mooie plek in de natuur, waar je al meteen het gevoel krijgt, op adem te komen, omringd door vogels, een bijentuin en stilte. Verbindend bezig zijn in een kleine groep. Christel speelt, met een dosis humor en openheid, goed in op ieders mogelijkheden. Op adem komen door middel van schrijven , tekenen en meditaties. De kwetsbaarheid van de deelnemers te mogen ontvangen en ervaren vind ik een groot goed. En ook niet onbelangrijk, de inwendige mens wordt zeker niet vergeten.
Siska
(2-daagse retratite Op adem komen)
Jouw lessen waren voor mij echt een moment van pas op de plaats, een wekelijks rustpunt in een druk bestaan. De lessen hebben zeer bijgedragen aan mijn bewustwording dat ik mindfullness nodig heb in mijn leven. Je bent erg betrokken en enthousiast, die energie draag je goed uit.
Anke
(Mindfulness training)
Christel is een leuk mens en begeleidt de lessen Mindfulness op een fijne manier. Goede afwisseling van theorie en interactie!
Linda
(Mindfulness training)
Prachtige plek, fijne kleine groep, mooie oefeningen, heerlijke gerechtjes en theetjes, prima geregeld allemaal! Ook fijn dat Christel zorgzaam alles in de gaten houdt, waardoor je je kunt overgeven aan de stilte, zonder na te denken.
Nelleke
(2-daagse retraite Op adem komen)
De werkwijze en de persoonlijkheid van Christel sloten volledig aan bij wat ik nodig had in een Mindfulness/Zelfcompassie coach. Geen ingewikkelde technieken of zweverig gedoe. Christel benaderde mijn vraagstukken liefdevol en professioneel. Christel combineert haar kennis en ervaring met aardse spiritualiteit. Hierdoor is het voor mij makkelijk om haar lessen en tips toe te passen. Dankzij Christel heb ik voldoende bagage om een nieuwe fase in mijn leven te starten. Ik ben Christel ontzettend dankbaar voor haar inspiratie en alles wat ze mij heeft geleerd.
Heleen
(Mindful Zelfcompassie training)
De Talentenwandeling heeft een diepe indruk op me gemaakt. Stiltewandelingen, waarbij alle zintuigen openstaan. Oefeningen, opdrachten, mooie en confronterende gesprekken. Weerspiegeling van mezelf door een boom, "mijn" boom. Ontroerd door de uitkomst en het geboden inzicht. De kracht van de natuur is magisch. Dank Christel en Christine voor deze mooie ochtend.
Inge
(Talentwandeling)
Dank je Christel voor de fantastisch, inspirerende ochtend. Ik heb mooie nieuwe inzichten opgedaan, waar ik zeker wat mee ga doen!
Gioia
(Mindfulness wandeling)
Ik vond je geweldig als wandelcoach. Je nam me mee naar een hele rustige plek in de buurt waar ik woon en liet me, door samen te wandelen in die rustige omgeving tot mezelf komen. Daardoor kon ik geestelijk alles “loslaten” en mij overgeven aan de natuur en aan mijn eigen ik. Ik werd als het ware een met de natuur en dat bracht mij tot geestelijke ontspanning. Door de vragen die je stelde, liet je me teruggaan naar een fijne tijd in het verleden. Door de wandeling met jou als coach, kom je weer tot jezelf en leer je na te denken over hoe het was en hoe je zelf nu wilt zijn. Zodat je er zelf weer mee verder kunt. Ik kan het iedereen aanraden om te wandelen met jou als wandelcoach.
José
(Outdoor lifecoaching)
Na een zware periode, waar ik mezelf een beetje kwijt was, ben ik via mijn werkgever in contact gekomen met Christel Zwemmer, de wandelcoach. Christel is zeer flexibel in tijd en locatie. Wandelen met Christel heeft mij gebracht: veel innerlijke rust en een nuchtere kijk op situaties. Dit bracht opheldering en rust in mijn situatie. Met Christel kon ik alle kanten op. In stilte wandelen, stevig doorstappen, rustig zitten, huilen en lachen. In alles ben ik zeer goed begeleid en ondersteund. Christel kon mij in mijn waarde en gevoelens laten, zonder oordeel. Na het wandelen was ik opgelucht, vrolijk en kon de dag weer aan. Het wandelen met Christel heeft mij zeker geholpen in mijn herstel en leefwijze. Ik zou geen moment twijfelen om Christel op te bellen of te mailen, als ik weer in de put zit.
Chandra
(Outdoor lifecoaching)
De retraite van Christel en Marjolein heeft me tot rust en ontspanning gebracht. Op een prettige manier word je begeleid naar een periode van stilte. De yoga en meditatie oefeningen zijn voor iedereen goed te doen. En er zijn ook fijne momenten buiten. Christel en Marjolein begeleiden de retraite met oog en gevoel voor iedereen. Iedereen zou zichzelf dit cadeau moeten geven.
Albertine
(Retraite Egmond)
Christel straalt vanaf het eerste moment veel rust uit, wat zeker helpt als je voor het eerst (outdoor) gecoacht wordt. Ze betrekt de natuur op een respectvolle en vanzelfsprekende manier in de coaching, waardoor ik me al gauw vertrouwt genoeg met haar voelde om de diepte in te gaan. Ze heeft me niet alleen geholpen antwoord te krijgen op mijn vraag, maar ze heeft me ook op een andere manier naar de natuur laten kijken. Sommige van haar oefeningen doe ik nog wel eens tijdens een wandeling. Christel dank je voor inspiratie.
Henny
(Outdoor lifecoaching)
Christel is een rustige en ervaren trainer. Christel oordeelt niet en creeert een veilige en warme omgeving. Hierdoor is het prettig leren en oefenen.
Jessica
(Mindfulness training)
Weten wat je kernwaarden zijn en wat er dus het meeste voor jou toe doet in het leven is rijkdom. En hoe mooi kan het leven zijn als je je ervaring in het hier en nu echt kunt ervaren en accepteren zoals die is, en als je een beetje weet wat je zelf nodig hebt. De training gaf mij een gevoel van dankbaarheid en dat gevoel kun je jezelf geven door deze reis aan te gaan.
Eveline
(Mindful Zelfcompassie training)
Christel is een hele lieve vrouw en ze toont altijd veel compassie. Ik vond de privé mindfulnesscursus erg fijn en zou het iedereen zeker aanraden.
Anoniem
(Mindfulness training)
Je zei, kies een boom. De boom is nu "mijn" boom geworden. Als ik 't zwaar heb, denk ik aan die boom en voel ruimte. Ruimte om te kiezen en te weten dat die bergen die ik zie, bergen blijven. Ze worden me niet meer de baas. Al wandelend door het bos merk ik de verandering van druk, vol van wat ik vind dat anders moet, dat niet goed is. En voel na een tijdje wandelen in stilte naast jou, dat mijn ogen en oren openen, de avondlucht langs mijn huid en hoe de rust in me terug komt. Die bomen, struiken, heuvels, vlaktes. Ik voel de kracht in me opkomen. Alles is goed. Ik denk regelmatig aan onze wandelingen en de boom. En aan jouw zin: het is maar een gedachte/idee. Het is aan jou wat je ermee doet. En zo is 't. Niet vastzitten maar wendbaar.
Carla
(Outdoor lifecoaching)
De talent coaching wandeling van Christel is een eyeopener voor je eigen hart. Je krijgt kracht en alles gaat weer stromen. Door in de natuur te zijn, te luisteren naar de omgeving komen ook de dingen die diep van binnen leven meer aan de oppervlakte. Door de sturende vragen van de coach word je meegenomen op reis naar je eigen kwaliteiten. Ook leer je te zien waar de draken zich schuilhouden. En als je het eenmaal weet, kan je er anders mee omgaan. Het is een geweldige ervaring en het levert een diepe wijsheid op. Kortom: Een talentcoaching wandeling die ik iedereen van harte kan aanbevelen.
Ineke
(Talentwandeling)
Ik heb “mindfulness” altijd een raar woord gevonden, mijn hoofd zit al zo vol... maar sinds ik met Christel de Outdoor Lifecoach-sessies heb gevolgd is de betekenis me duidelijk geworden. Ik heb meer coaching sessies of gesprekken gehad, 1-op-1 in een kamertje, wat daar goed voelde maar eenmaal buiten weer vervaagde. Christel nam mij mee de natuur in, op een ontdekkingstocht naar mezelf. Wat wil ik? Waar liggen mijn grenzen? Wat heb ik nodig? Ik ben vaak getroffen door hoe de natuur zijn steentje aan de training bijdraagt, antwoorden geeft, inzichten biedt, je beschermt en je ook uitdaagt. Net als Christel. Met een natuurlijke (!) rust kijkt ze achter je masker, hoort meer dan je vertelt, gaat soms letterlijk buiten de gebaande paden. Geeft je ruimte om je gevoelens, verdriet en frustratie te uiten. En zorgt ervoor dat je altijd weer “heel” naar huis gaat. Ik heb een innerlijke rust gevonden die blijvend is en die ik nu verder ga verdiepen middels de 8-weekse Mindfulness-in-de-natuur training. De bundeling van de kracht van de natuur en de kracht van Christel als coach zijn een aanrader voor een ieder die met zichzelf aan slag wil.
Inge
(Outdoor lifecoaching)