Outdoor Lifecoaching

Christel Zwemmer
Outdoor Lifecoaching, Mindfulness & Zelfcompassie

Menu

Zelfcompassie

Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Dat klinkt als iets heel normaals, toch hebben velen van ons daar moeite mee. Onze interne criticus is sterk. Juist op momenten dat we het toch al moeilijk hebben. Een ander die het moeilijk heeft geven we graag steun, maar onszelf geven we hierbij eerder nog eens op de kop. De prijs hiervan is verlies aan plezier en soms klachten als verbittering, piekeren, angst of somberheid.

We hebben als mensen heel wat neigingen die er voor zorgen dat we onnodig hard zijn voor onszelf. Sommige neigingen zijn evolutionair, andere cultureel bepaald en weer andere krijgen we met opvoeding mee. Maar hoe het ook komt: het staat ons levensgeluk in de weg. En zo bezien is iedereen gebaat bij wat meer compassie voor zichzelf.

"Treat yourself as you would treat a good friend." - Kristin Neff

Zelfcompassie kent 3 kerncomponenten:
- vriendelijk naar jezelf,
- een gevoel van gedeelde menselijkheid en
- een gebalanceerd, mindful bewustzijn.

Een Zelfcompassie training is ervaringsgericht en wetenschappelijke onderbouwd. Het is gebaseerd op baanbrekend werk van Kristin Neff en geïntegreerd met het klinisch perspectief van Christoper Germer. Tijdens een training leer je om:
- net zo goed voor jezelf te zorgen als voor anderen,
- jezelf op een bemoedigende manier te ondersteunen,
- jezelf te motiveren met compassie in plaats van zelfkritiek,
- op een compassievolle wijze om te gaan met moeilijke gevoelens,
- aandacht te geven aan dat wat voor jou echt belangrijk is,
- compassievol te blijven in uitdagende relaties en
- op gezondere wijze met jezelf om te gaan.

Test hier jouw mate van zelfcompassie.

Een Zelfcompassie training is een mooi vervolg op een Mindfulness training. Het is echter niet verplicht om die te hebben gedaan of om meditatie-ervaring te hebben.

Waar en wanneer?

Op dit moment staat nog geen Zelfcompassie training gepland voor 2020. Voor meer informatie of een individueel traject kun je natuurlijk contact met mij opnemen.