Zelfcompassie

"Iedereen accepteert me zoals ik ben. Nu ik nog!"

Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Dat klinkt als iets heel normaals, toch hebben velen van ons daar moeite mee. We hebben als mensen heel wat neigingen die er voor zorgen dat we onnodig hard zijn voor onszelf. Sommige neigingen zijn evolutionair, andere cultureel bepaald en weer andere krijgen we met opvoeding mee. Maar hoe het ook komt: het staat ons levensgeluk in de weg. En zo bezien is iedereen gebaat bij wat meer compassie voor zichzelf.

Zelfcompassie kent 3 kerncomponenten: Vriendelijk naar jezelf, een gevoel van gedeelde menselijkheid en een gebalanceerd, mindful bewustzijn. Tijdens een training leer je om net zo goed voor jezelf te zorgen als voor anderen, jezelf op een bemoedigende manier te ondersteunen,  jezelf te motiveren met compassie in plaats van zelfkritiek, op een compassievolle wijze om te gaan met moeilijke gevoelens, aandacht te geven aan dat wat voor jou echt belangrijk is, compassievol te blijven in uitdagende relaties en op gezondere wijze met jezelf om te gaan.

Een Zelfcompassie training is ervaringsgericht en wetenschappelijke onderbouwd. Het is gebaseerd op baanbrekend werk van Kristin Neff en geïntegreerd met het klinisch perspectief van Christoper Germer. Deze  training is een mooi vervolg op een Mindfulness training. Het is echter niet verplicht om die te hebben gedaan of om meditatie-ervaring te hebben.

Wil je meer informatie over mijn Mindful Zelfcompassie groepstrainingen of de mogelijkheden tot het volgen van een individueel traject? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Vanzelfsprekend hou ik bij alle activiteiten rekening met de geldende Covid 19-regels. Zo geldt o.m. een maximaal aantal deelnemers en is vooraf aanmelden verplicht.
Afhankelijk van de activiteit vraag ik je om eigen materiaal (yogamat/deken/flesje water) mee te nemen.

Wil je meer informatie over mijn Zelfcompassie groepstrainingen of de mogelijkheden tot het volgen van een individueel traject? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Trained Teacher of Mindful Selfcompassion

8-weekse Mindful Zelfcompassie training

Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Dat klinkt als iets heel normaals, toch hebben velen van ons daar moeite mee. Onze interne criticus is sterk. Juist op momenten dat we het toch al moeilijk hebben. Een ander die het moeilijk heeft geven we graag steun, maar onszelf geven we hierbij eerder nog eens op de kop. Gelukkig kun je vriendelijkheid, mildheid en (zelf)compassie trainen. De compassietraining is voor iedereen die kwaliteit aan zijn/haar leven wil toevoegen. De training is wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken.

Eerstvolgende training:
In 2022 en 2023 is de training in aangepast vorm gegeven bij het IPSO Huis Haarlem. Data voor de regulier training in 2024 volgen binnenkort.

Praktische informatie:
Iedere bijeenkomst duurt 2,5 uur. Uitgebreide informatie over de training is terug te vinden via deze link (flyer najaar 2021). Heb je interesse in de training, dan kun je vanzelfsprekend contact met mij opnemen

Investering:
De investering voor particulieren bedraagt € 459, dit is inclusief telefonisch intakegesprek, trainingsmateriaal, koffie/thee tijdens iedere sessie en de stiltebijeenkomst.

Vergoedingsmogelijkheden

Werkgever:
Vaak reserveert je werkgever een budget voor ontwikkeling, groei of vitaliteit van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit budget. Dit kun je besteden aan coaching, training en/of opleiding. Vraag je werkgever of die wil investeren in je groei, ontwikkeling of re-integratie. Wanneer je werkgever bereid is de kosten te betalen, dan stel ik na een eerste gesprek in overleg met jou en je werkgever een offerte op en kunnen kosten direct aan de werkgever in rekening worden gebracht.

Belasting:
Met ingang van 2022 zijn de mogelijkheden om de kosten voor een training op te voeren als aftrekpost bij de belasting gewijzigd. Vanzelfsprekend is dat afhankelijk van je persoonlijke situatie. Meer informatie hierover kun je opvragen bij de Belastingdienst.